login | Kontakt
Beställ hämtning 010 - 330 20 99
Storskrald
GROVSOPOR
Två man med en lastbil
Bigbags
Junkbag
Storsäckar till avfall
Container leje
Container
Containrar i alla storlekar

Hyra container hos Junkbusters

Skall du flytta, bygga om eller röja där hemma? Gör det enkelt för dig och hyr en container från Junkbusters!

I storstadsregionerna erbjuder vi avfallscontainers till både företags- och privatkunder. Det finns två typer av containers (liftdupmers och lastväxlare/flak-container) och dessa erbjuds i olika storlekar. Vilken container som passar ditt behov beror på vad du ska slänga, hur mycket och var din container ska placeras.  Vi tycker det ska vara lätt att hyra container, därför har vi samlat den information du behöver på ett enkelt och tydligt sätt här på hemsidan. Vi vågar påstå att det aldrig varit lättare att hyra container och få tjänsten utförd! Är du osäker så hjälper vår kundtjänst dig så du kan beställa container för just ditt behov.

Konceptet är enkelt för att hyra container:

1. Beställ din container via telefon eller på vår hemsida

2. Fyll den med ditt avfall

3. Beställ tömning eller hemtagning

Välkommen att boka dygnet runt!

Tydliga priser

Som en av få i branschen vill vi göra det lätt och tydligt för dig som kund när du behöver hyra container, därför kan du se våra priser på hyra container och behandlingsavgift för avfallet på vår hemsida. Och du är alltid välkommen att ringa vår kundtjänst om du har frågor kring våra container-tjänster eller priserna.

En avfallscontainer är kanske inte den enda lösningen

Titta på Junkbusters olika alternativ för avfallshantering, kanske en container inte är det bästa alternativet för just ditt avfall? I vissa områden har vi lätta lastbilar med två man som löser nästan alla uppgifter och du slipper själv att bära och sortera grovsoporna. Har du mindre mängder avfall, eller ont om plats kan storsäckar vara ett bra alternativ. Alla våra tjänster har en tydlig prissättning för att göra det enkelt för dig som kund att välja den bästa lösningen för ditt behov.

Informations artiklar

Vi ringer dig

Fyll i postnummer och telefonnumer så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

I följande städer kan du hyra container

FAQ Containers - Frågor och svar rörande containers

 1. Vem är ansvarig för innehållet i containern?
 2. Kan jag lägga vilket avfall som helst i containern?
 3. Ska jag sortera avfallet i en container?
 4. Vad är skillnaden mellan tömning respektive hemtagning av en container?
 5. Vilken container-typ ska jag välja, liftdumper eller lastväxlare?
 6. Kan jag beställa tömning även om jag vill byta typ av container?
 7. Vilken storlek på containern ska jag välja?
 8. Kan jag överlasta containern?
 9. Vad händer med mitt avfall?
 10. Har ni fasta priser på containers?
 11. Varför kan jag inte lägga farligt avfall i containern?
 12. Vad är farligt avfall?
 13. Jag vill beställa men är osäker på att lämna ut mitt betalkortsnummer, hur säkert är det?
 14. När ska man hyra container och när ska man använda storsäckar, s.k. Junkbags?
 1. Vem är ansvarig för innehållet
  Du som beställare är ansvarig för innehållet tills dess att upphämtning sker.
 2. Vilket avfall som helst i containern?
  Nej. Man kan aldrig lägga farligt avfall, flytande vätskor eller matavfall i en container
 3. Ska jag sortera avfallet i en container?
  Det beror på. Om du har mycket avfall och kanske behöver flera containers, kan det vara en god idé att sortera avfallet. Exempel, säj att du har mycket tegel, trä och övrigt avfall. Då kan det vara ekonomiskt fördelaktigt att beställa en container för teglet, en för trä, och en för det övriga avfallet, eftersom tegel och trä har lägre tipp-kostnader än blandat övrigt avfall. Det är vidare oekonomiskt att ha en fylld container med trä och sedan lägga några plaststolar på toppen, för då bli hela lasset blandat avfall med högre tipp-kostnader. I det fallet är det ekonomiskt bättre att slänga stolarna på annat sätt än via containern.
 4. Vad är skillnaden mellan tömning respektive hemtagning av en container?
  Du beställer tömning, som ibland även kallas byte, när du vill ha din fyllda container tömd och en ny tom likadan container levererad till samma adress. När du är färdig med ditt arbete, och inte behöver en ny tom container, beställer du hemtagning.
 5. Vilken container-typ ska jag välja, liftdumper eller lastväxlare?
  Det beror på ditt behov men generellt kan säjas att en liftdumper är mer lättplacerad, behöver inte hårt underlag, passar för mindre mängder avfall, oftast då det rör sej om blandat avfall. En Lastväxlare kräver större plats och avlastningsutrymme, kan bara placeras på hårt underlag och passar för tyngre eller större mängder avfall.
 6. Kan jag beställa tömning även om jag vill byta typ av container?
  Inom container-typen kan du byta storlek, men du kan inte byta typ av container. Exempel, om du har en 15 kbm Liftdumper, kan du alltså beställa tömning och be att få en tom 10 kbm Liftdumper istället, men du kan inte byta till en Lastväxlar-container. Observera dock att denna typ av storleksbyte endast kan göras efter du kontaktat Kundtjänst och fått klartecken på din önskan.
 7. Vilken storlek på containern ska jag välja?
  Det är ingen prisskillnaden på storlekarna inom varje container-typ. Är du osäker på hur mycket skräp du har, och har plats för en stor container, så är det att rekommendera en större framför en mindre.
 8. Kan jag överlasta containern?
  Nej, inget får sticka upp över kanterna. Den får ej heller vara för tung, det är 6 ton som gäller för Liftdumper och 10 ton som gäller för Lastväxlare, oavsett storlek på själva containern. Det är främst viktigt att tänka på om man ska lasta med schakt- eller minerala massor som kan väga 1,5 ton per kubikmeter!
 9. Vad händer med mitt avfall?
  Det tippas på olika avfallsanläggningar där sedan sortering sker. Allt ditt avfall kommer att tas om hand på ett miljöriktigt sätt och så mycket som möjligt kommer främst återvinnas, därefter energiutvinnas. Endast en mycket liten del av allt avfall som vi omhändertager behöver gå till deponi.
 10. Har ni fasta priser på containers?
  Nej. Hos Junkbusters betalar du för leverans och tömning/hemtagning av containern, antal dagar du behöver containern samt för vikten på avfallet i containern med olika priser på olika avfallsslag (fraktioner). Vi erbjuder inte fasta priser med visst antal dagar av hänsyn till dig som kund, då den typen av prissättning oftast innebär ett högre pris för dig som kund. Vi anser att det är bättre att du som kund har kontroll över den tid du behöver containern och vad du ska kasta i den, och därmed endast betalar för ditt behov, inte ett ”standardbehov”.
 11. Varför kan jag inte lägga farligt avfall i containern?
  I Sverige värnar vi om miljön, därför finns det omfattande regler om hur allt avfall ska tas om hand. Ditt avfall sorteras och återvinns på ett miljöriktigt sätt. Om farligt avfall blandas med annat avfall blir hela lasset farligt avfall, vilket väsentligt försvårar återvinningsprocessen och omhändertagandet av de skadliga ämnena.
 12. Vad är farligt avfall?
  Farligt avfall är en mängd olika saker, och en heltäckande lista över detta kan inte framställas. Gå in på https://www.notisum.se/rnp/sls/lag/20110927.HTM#B1, så finns där en god förteckning över farligt avfall, även om den inte kan anses som komplett. Tänk på att el-avfall (allt med sladd eller batteri), ljuskällor, kyl- och frysskåp, impregnerat trä och däck också räknas som farligt avfall.
 13. Jag vill beställa men är osäker på att lämna ut mitt betalkortsnummer, hur säkert är det?
  Väldigt säkert. Vårt system att hantera betalkort är ytterst säkert och inga främmande personer har åtkomst till betalkortsinformationen.
 14. När ska man använda container och när ska man använda storsäckar, s.k. Junkbags?
  Det beror helt på ditt behov. Generellt kan man säja att storsäckar är som mini-containers, alltså lämpliga om du har mindre mängder avfall eller ont om plats att ställa ut en container.

 

Grön profil
Digital avfallsrapportering
green business awards 2012
e-Commence