login | Kontakt
Beställ hämtning 010 - 330 20 99
Storskrald
GROVSOPOR
Två man med en lastbil
Bigbags
Junkbag
Storsäckar till avfall
Container leje
Container
Containrar i alla storlekar

Skräptaxi - Hämtning av grovsopor i Stockholm och Göteborg

Låt Junkbusters skräptaxi göra arbetet åt dig! Har du behov för att få bortforslat grovavfall eller grovsopor, så ring till Junkbusters på 010-330 20 99. Junkbusters hämtar avfall och grovsopor från hela Stockholmsområdet och Göteborgsregionen till bra priser. Vår personal bär de anvisade grovsoporna och lastar på vår lastbil, och vi städar upp efter utfört arbete. Därefter transporterar vi avfallet till godkända återvinningsanläggningar som tar hand om sorteringen på ett miljöriktigt sätt. Junkbusters är en samarbetspartner åt Stockholm Stad när det gäller insamling av grovavfall.

Våra lastbilar kan ta upp till 12 kubikmeter, och du betalar för den mängd avfall vi hämtar från dig. Vissa tillägg förekommer, exempelvis om lastningen tar extra lång tid eller om avfallet är extra tungt.

Bortforsling av grovavfall - Vi bär och lastar ditt skräp

 

 


Så här fungerar Junktrucks-tjänsten

Så här fungerar Junktrucks-tjänsten

Avfallshantering i Stockholm och Göteborg

Junkbusters är en av Stockholms stads godkända avfallsinsamlare.

Junkbusters är ett seriöst företag och hanterar avfallet på ett miljöriktigt sätt. Vi anlitar endast godkända återvinningsstationer. Du som kund ska, och kan, känna dig fullt trygg med att allt insamlat material återanvänds, återvinns eller energi-utvinns.

Det finns appar som förmedlar att privatpersoner hämtar grovsopor, exempelvis Tiptapp. Anlitar man Junkbusters erhålls uppdragskvitto med moms och uppdragen utförs av anställd personal och Junkbusters har kollektivavtal, verksamhetstillstånd och försäkringar. Junkbusters "tiptappar" med omsorg om miljön, samhället, våra kunder och våra anställda.

Informations artiklar

Vi ringer dig

Fyll i postnummer och telefonnumer så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Vi gör det besvärliga enkelt!

Vi skiljer oss från traditionella sophanteringsföretag på marknaden eftersom vi kommer med två man i vår skräptaxi och tar hand om avfallet för dig. Vi lastar bilen oavsett var avfallet ligger i dina utrymmen eller på din tomt och vi sopar efter oss. Därför är det bekvämt att överlåta besvärliga uppdrag såsom exempelvis tömning av vind och källare, kontorslokaler, lägenheter eller dödsbon samt byggplatser åt oss. Vi är lika duktiga på att hämta även mindre mängder av grovavfall/skräp mm.

Priset baseras på mängden avfall som vi hämtar.


Junktruck tjänster


Sophämtning Sophämtning Vi hjälper dig att bli av med grovsoporna och skräpet. Tömning av dödsbo Tömning av dödsbo Vi erbjuder en helhetslösning för dödsboet. Tömning av kontor Tömning av kontor Vi bistår företaget att tömma kontoret på grovavfall. Trädgårdsavfall Trädgårdsavfall Junkbusters hämtar ditt trädgårdsavfall effektivt! Sekretesspapper Sekretesspapper Trygg och säker hantering av sekretessmaterial, antingen som en del av allmän avfallshantering eller som en särskild hämtning. Elavfall Elavfall Hämtning och miljömässigt omhändertagande av alla typer av elavfall (allt med sladd eller batteri), ljuskällor och vitvaror. Grovsopor Grovsopor Vi hämtar grovavfall från Bostadsrättsföreningar, Privata och Företag. Engångsuppdrag eller som regelbunden hämtning.


Våra tjänster i korthet:

 • Pålitligt - Vi kommer inom det tidsintervall på 2 timmar som vi kommit överens om i bokningen, och ringer alltid 15-30 minuter före ankomst. Vi avhämtar nästan alla sorters avfall enligt en fast och tydlig prislista. Vi utför all tömning och lastning och städar alltid efter oss.

 • Vänligt - Vår personal är vänlig, serviceinriktad och tar hänsyn till omgivningen.

 • Miljövänligt - Allt material vi samlar in körs till miljöriktiga återvinningsanläggningar för återvinning eller energiutvinning. När det är möjligt skänks även en del saker till exempelvis välgörenhet.

Våra täckningsområden

Junkbusters är verksamma med denna tjänst inom StorStockholmsområdet samt i Göteborgsregionen.


Frågor och svar rörande grovavfall / grovsopor

 1. Vad är grovavfall/grovsopor?
 2. Är elektronik också grovavfall?
 3. Hur är det med vitvaror och köksprylar?
 4. Kan man kasta knivar som grovsopor?
 5. Är byggavfall grovsopor?
 6. Vi har renoverat och fick färg över, kan det blandas med övriga grovsopor?
 7. Vad händer med mitt avfall?
 8. Kan jag blanda mat eller dryck med grovavfallet?
 1. Vad är grovavfall/grovsopor?
  Enkelt uttryckt är det ”om du vänder upp och ner på huset så är allt som ramlar ut grovavfall. Således kan man säja att det är möbler, kläder, böcker, husgeråd, sportsaker etc, dock inte hushållsavfallet.
 2. Är elektronik också grovavfall?
  Elektronik klassas som farligt avfall då det kan förekomma tungmetaller i elektroniken. Alltså måste allt el-avfall (allt med sladd eller batteri) omhändertas separat. Man kan inte lägga en brödrost i en påse med kläder och kalla det grovavfall. Även ljuskällor ska omhändertas separat.
 3. Hur är det med vitvaror och köksprylar?
  Vitvaror såsom vanlig spis, diskmaskin, tvättmaskin ska separeras som el-avfall såväl som spishällar, mikro-ugnar, kaffekokare, mixers, brödrostar mm som också är elektronik-avfall. Kyl- och frysskåp är farligt avfall och måste hanteras helt separat med särskilda regler.
 4. Kan man kasta knivar som grovsopor?
  Vanliga hushållsknivar och lättare andra knivar såsom mora-kniv, kan kastas som grovavfall. Tänk dock på att packa in dessa väl, i exempelvis tidningspapper eller i en kartong och märk det med knivar så att inga skärskador uppstår på personalen i hanteringen.
 5. Är byggavfall grovsopor?
  Byggavfall är byggavfall och ingår i inte i definitionen av vanliga hushållsgrovsopor. Däremot kan företag som Junkbusters hämta byggavfall hos sina kunder. Byggavfall är ett väldigt brett begrepp och kan innehålla gipsskivor, virke, kakel/klinkers, betong, tegel, badrumsmöbler (toa-stol, handfat etc), isolering mm. Vissa av dessa avfallsslagen behöver sorteras, bäst är att fråga din utförare om hur det ska hanteras.
 6. Vi har renoverat och fick färg över, kan det blandas med övriga grovsopor?
  Nej, färg, såväl som andra kemikalier och oljor, är farligt avfall och måste hanteras separat. Det gäller även en burk med bara lite färg kvar. Är färgburken eller lacknafta-flaskan helt tom så kan det blandas med övriga grovavfallet.
 7. Vad händer med mitt avfall?
  Det tippas på olika avfallsanläggningar där sedan sortering sker. Allt ditt avfall kommer att tas om hand på ett miljöriktigt sätt och så mycket som möjligt kommer främst återvinnas, därefter energiutvinnas. Endast en mycket liten del av allt avfall som omhändertages behöver gå till deponi.
 8. Kan jag blanda mat eller dryck med grovavfallet?
  Nej, allt ät- eller drickbart klassas som hushållsavfall och omhändertages av kommunen. I många kommuner sker numera även en uppdelning mellan biologiskt hushållsavfall och övrigt hushållsavfall.

Junkbusters hämtar dina grovsopor till bra priser, läs mer om tjänsten på denna hemsidan under "Grovsopor".

Grön profil
Digital avfallsrapportering
green business awards 2012
e-Commence